Ελαφριά σαλάτα brunch με αυγό, φρυγανισμένο ψωμί και cottage cheese από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Μια σαλάτα ιδανική για το Κυριακάτικο brunch αλλά και για όποια άλλη στιγμή της ημέρας θέλεις να φας κάτι θρεπτικό, γευστικό και ελαφρύ, ειδικά αν προσέχεις τη διατροφή σου!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  6-8 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά

2 τομάτες

2 αγγουράκια μικρά

2 αυγά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 κουταλιές βούτυρο Lurpak

200 γραμμάρια protein cottage cheese Arla με cranberries, σύκα και αμύγδαλα

2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπρίκι με κρύο νερό και τα τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσει το νερό, μετράτε 7-8 λεπτά βρασμού, ανάλογα και με το μέγεθος των αυγών, για να βγουν σφιχτά.
  • Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε πάνω τις φέτες χωριάτικο ψωμί, τις αλείφετε με το βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε το ταψάκι με το ψωμί στο grill του φούρνου για 3-4 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε κυβάκια και τα αγγούρια στην μέση και κάθετα σε μπαστουνάκια.
  • Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ατομικό πιάτο την τομάτα με το αγγούρι, το βραστό αυγό κομμένο στην μέση, το φρυγανισμένο ψωμί και πάνω του το protein cottage cheese.
  • Περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού και πασπαλίζετε με τα cranberries, τα σύκα και τα αμύγδαλα.

Καλή όρεξη!

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 shares