Μια γλυκιά αναταραχή στην κουζίνα για τους μικρούς αναγνώστες!

Πως θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε πως τα αντικείμενα που καθημερινά χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας δεν είναι άψυχα, αλλά παίρνουν ζωή, κινούνται και συνομιλούν μεταξύ τους ως ήρωες παραμυθιών, μεταφέροντάς μας μηνύματα ζωής;

Ο συγγραφέας Βασίλης Τερζόπουλος δίνει φωνή στους κατοίκους της κουζίνας και μας χαρίζει δύο υπέροχα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς Αναταραχή στην Κουζίνα, το Αλάτι και το Πιπέρι, που  ήταν πάντα οι καλύτεροι φίλοι, μάλωσαν για τα καλά… και από τότε, στην κουζίνα επικρατεί μεγάλη αναταραχή. Όλα τα φαγητά που μαγειρεύονται είναι εντελώς άγευστα, πολύ αλμυρά ή απίστευτα καυτερά.

Μια ιστορία πασπαλισμένη με… χιούμορ και μπόλικα μυρωδικά, κατάλληλη προς κατανάλωση από παιδιά όλων των ηλικιών, πρεσβεύει μηνύματα για την αξία της φιλίας και τον εγωισμό.

Καιρό μετά το τέλος αυτής της περιπέτειας, όταν η ηρεμία μαζί με τις μεθυστηκές μυρωδιές επέστρεψαν και πάλι στην Κουζίνα, νέοι κάτοικοι κατέφτασαν. Κι ανάμεσά τους ο Άρης, ένα πιρούνι… αλλιώτικο, καθώς γεννήθηκε με ένα δόντι λιγότερο. Αναταραχή στην Κουζίνα #2: Ένα αλλιώτικο Πιρούνι είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου, με θέμα τον εκφοβισμό (bullying) και τη διαφορετικότητα, και μηνύματα δοσμένα επίσης με μπόλικο χιούμορ αλλά και αρκετή δόση ρεαλισμού.

Ο συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αποφασίσει πως πρέπει να πράξει ο Άρης και ποια θα είναι η τροπή της ιστορίας, δίνοντας δύο εναλλακτικές εκδοχές για το τέλος. Μας υπενθυμίζει ωστόσο την υπευθυνότητα που απαιτεί η όποια απόφαση, γιατί… όπως στην αληθινή ζωή, έτσι και στα παραμύθια, η κάθε μας επιλογή επηρεάζει την πορεία των πραγμάτων.

Το βιβλίο με την ιστορία του Άρη αναδείχθηκε ανάμεσα στα 10 επικρατέστερα της κατηγορίας «Ελληνική παιδική λογοτεχνία» των Βραβείων Βιβλίου Public 2017.

Εάν θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο σε κάποιο αγαπημένο μικρό σας φίλο (τι καλύτερο από βιβλία;), σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα! Τα παιδιά που τα έλαβαν ως δώρα από μένα πάντως, τα έχουν αγαπήσει…

 

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

47 shares