Ο “Φάρος”, μετά από μία θριαμβευτική φεστιβαλική πορεία, αποθεωτικές κριτικές και σπάνιες ενθουσιώδεις αντιδράσεις , έρχεται στις ελληνικές αίθουσες!

Ο οραματιστής και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς επιστρέφει με αυτό το ανεξάρτητο αινιγματικό αριστούργημα και οι Γουίλεμ Νταφόε και Ρόμπερτ Πάτινσον, σε ένα ερμηνευτικό διπλό ρεστιτάλ, προσεγγίζουν με θεατρική ένταση και ακρίβεια τους απαιτητικούς χαρακτήρες τους, οι οποίοι στέκουν αβοήθητοι μέσα στο παραισθησιογόνο σασπένς της ιστορίας.

Στη δεύτερη ταινία του, ο Έγκερς αφηγείται μια ιστορία τοποθετημένη στη Νέα Αγγλία των Ηνωμένων Πολιτειών, γύρω στο 1890. Σε ένα μυστηριώδες νησί, δυο φρουροί ενός απομονωμένου φάρου έχουν χρέος να μείνουν στο πόστο τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Εκεί θα έρθουν κοντά, θα συγκρουστούν και τελικά θα βυθιστούν στα ανείπωτα μυστήρια αυτού του παράξενου μέρους. Το πέρασμα του χρόνου θα φέρει στην επιφάνεια το πνιγηρό αίσθημα απομόνωσης, θα ανασύρει σκοτεινές φαντασιώσεις και, τελικά, θα στρέψει τους δυο άνδρες στην παράνοια.


Ελάχιστες ταινίες σε τρομοκρατούν και σε συνεπαίρνουν έτσι, την ίδια στιγμή.

Guardian

Αστείο, μοχθηρό, ατμοσφαιρικό, ιστορικά συναρπαστικό και με μυθικές διαστάσεις. Ο «Φάρος» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

New York Post

Στις 30 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την TULIP.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 shares