Σπιτικές μπάρες βρώμης με ελάχιστα λιπαρά

Τέλειες, σπιτικές μπάρες χωρίς ζάχαρη, ιδανικές για κάθε ώρα της ημέρας! Θρεπτικές, ισορροπημένες και χορταστικές πάνε παντού, από το γραφείο και το σχολείο μέχρι το γυμναστήριο και την εκδρομή. Οι δικοί μου φίλοι πάντως, τις λάτρεψαν!! (Αφροδίτη μου, η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη σ’ εσένα!)

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 1/2 κούπα βρώμη

5 βασιλικοί χουρμάδες

1 χούφτα φουντούκια

1 χούφτα καρύδια πεκάν

1 χούφτα σταφίδα ξανθή ψιλοκομμένη

1 χούφτα αποξηραμένο μήλο ψιλοκομμένο

2 σταγόνες εξχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τη βρώμη, τα φουντούκια και τα καρύδια πεκάν στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 30’’-40’’ χωρίς όμως να γίνουν σκόνη.
  • Ψήνουμε το μείγμα βρώμης-φουντουκιών-πεκάν μέσα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 10’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ (πρόσεξε μόνο να έχεις αφαιρέσει τα κουκούτσια!!) μέχρι να γίνουν μια κολλώδης πάστα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι μαζί με την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα χουρμάδων μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε το μείγμα των υγρών με τη βρώμη, τα φουντούκια και τα πεκάν και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και πιέζουμε με τα χέρια μας με δύναμη προκειμένου να σφίξει το μείγμα και να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 1-2 ώρες και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο σε κλειστό, αεροστεγές σκεύος.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

33 shares