Το παιχνίδι της ζωής

Όταν ήμουν παιδί έπαιζα ένα μοναχικό παιχνίδι… Αντίπαλός μου ήταν το μυαλό μου. Ένα παιχνίδι μνήμης, ένα μάτσο κάρτες γυρισμένες ανάποδα σε σειρές. Ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα το έχετε παίξει πολλοί από εσάς. Θυμηθείτε…

Κάθε κάρτα έχει και μία εικόνα. Γυρίζεις μία, την κοιτάς και μετά τη γυρνάς και πάλι ανάποδα. Στη συνέχεια, προσπαθείς να θυμηθείς πού ήταν η αντίστοιχη κάρτα για να τη ζευγαρώσεις.

Κάποιες φορές, ένιωθες να μην έχεις ιδέα πού κρύβονται τα ζευγάρια ενώ κάποιες άλλες, γύριζες τη μία μετά την άλλη και έβλεπες με ικανοποίηση ακριβώς αυτό που ήθελες να δεις.

Χρόνια μετά κατάλαβα, πως κάπως έτσι, σαν εκείνο το παιχνίδι μνήμης, είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας!

Κάθε βήμα μας, κρύβει και μια εικόνα. Μπορεί αρχικά όλα τα χαρτιά να μοιάζουν πως βρίσκονται σε τυχαία σειρά κι εμείς αφελώς να πιστεύουμε πως οι αποφάσεις που παίρνουμε για τη ζωή μας είναι τυχαίες αλλά όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεις να ανοίγεις κάρτες, να κάνεις νέα βήματα μπροστά, τόσο διαπιστώνεις πως όλα ταιριάζουν μεταξύ τους και πως σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Αυτές τις κάρτες, τις είχαμε ανακατέψει οι ίδιοι, χρόνια πριν… Τις είχαμε συλλέξει από την οικογένειά μας, από το σχολείο μας, από τις σπουδές μας και κυρίως από τα όνειρα και τους στόχους που θέσαμε! Εμείς οι ίδιοι τις γυρίσαμε ανάποδα και βάλαμε στοίχημα με τον εαυτό μας πως η μνήμη μας δε θα μας απατήσει. Και μπορεί στην πορεία να ξεχάσαμε, οι κάρτες όμως έμειναν εκεί, όπως εμείς οι ίδιοι τις είχαμε στήσει…

Κι αν καμιά φορά γυρίσουμε λάθος κάρτα, τότε μόνο εμείς ξέρουμε πως κάναμε λάθος! Είναι ολοφάνερο, μόνο σε εμάς, πως η απόφασή μας δεν ήταν η σωστή και αμέσως θα γυρίσουμε μία άλλη.

Μία εικόνα μπορεί να είναι η επαγγελματική μας ζωή, μία άλλη ο γάμος μας, η οικογένεια που δημιουργήσαμε, οι παρέες μας. Μπορείς κάποιες φορές να είμαστε δυσαρεστημένοι από κάποια εικόνα, όμως το τελικό αποτέλεσμα, όταν δηλαδή όλες οι εικόνες έρθουν στην επιφάνεια, όσο κι αν δεν το πιστεύουμε, θα μας ικανοποιήσει γιατί μόνο τότε θα θυμηθούμε πως ναι, αυτές τις εικόνες είχαμε ονειρευτεί για το μέλλον μας!

Αυτή ήταν η «ευτυχία» που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε γιατί εκείνο το παιδικό παιχνίδι μνήμης, ήταν τελικά το «παιχνίδι» της ζωής μας!

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 shares