10 συμβουλές για την σωστή προστασία από τον ήλιο!

Ζούμε σε μια χώρα που έχει ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου και αυτός είναι ο πρώτος λόγος που αγαπάμε την Ελλάδα. Ο δεύτερος είναι σίγουρα η θάλασσα. Ο ήλιος όμως εκτός από το να μας ανεβάζει την διάθεση είναι και αρκετά βλαβερός. Διανύουμε την εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφορά απέναντι στο ήλιο και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε τα μαγιό μας και βγούμε στις παραλίες. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν, για να έχουμε την σωστή προστασία από τον ήλιο; Διαβάστε προσεκτικά τα βήματα!

  • Η έκθεση στον ήλιο είναι καλύτερα να γίνεται προοδευτικά  5-10-15-20-25-30 λεπτά τις 6 πρώτες ημέρες
  • Πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση μεταξύ 12.00 & 16.00 λόγω μέγιστης ηλιακής ακτινοβολίας
  • Δεν καθόμαστε πάνω από μια ώρα την ημέρα στον ήλιο ακόμη και αν έχουμε μαυρίσει (άμεση έκθεση)
  • Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν και κάποιες συνθήκες «ψευδούς» ασφάλειας : αέρας, σύννεφα, αντανάκλαση εδάφους (χιόνι, νερό, άμμος, υψόμετρο)
  • Σε περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής (τοπική ή και από το στόμα) απαιτείται η συμβουλή επαγγελματία υγείας για την κατάλληλη προστασία από τον ήλιο (υπάρχουν φωτοευαισθητοποιά φάρμακα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή)
  • Για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο να φοράτε συστηματικά εκτός από το αντηλιακό t-shirt, γυαλιά ηλίου και πλατύγυρο καπέλο
  • Αν χρησιμοποιείτε και άλλα προϊόντα φροντίδας το πρωί πριν από την έκθεση στον ήλιο, θυμηθείτε, το αντηλιακό μπαίνει τελευταίο!
  • Εφαρμόζουμε τη συνιστώμενη δόση αρχικά στις άκρες των δακτύλων, αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα το προϊόν ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και το εφαρμόζουμε αρχικά με ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ και στη συνέχεια με κυκλικές κινήσεις εξασφαλίζουμε την ομοιόμορφη εφαρμογή του.
  • Σε περίπτωση μακιγιάζ στο πρόσωπο, προτείνουμε εξειδικευμένα compact αντηλιακά με χρώμα, όπως το Compact mineral teinté SPF50 της Avène ως μέικ απ με τη δυνατότητα ανανέωσης κάθε 2 ώρες σε περίπτωση παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Η Avène σχεδιάζει αντηλιακά υψηλής ποιότητας ευχάριστα στη χρήση για κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία.

Εσείς βρήκατε το δικό σας; Εμείς σας κάνουμε δώρο:

20 αντηλιακά B – Protect SPF 50+

20 τσάντες θαλάσσης Avène

20 επανορθωτικά Γαλακτώματα για μετά τον ήλιο!

Ακολουθεί μεγάλος διαγωνισμός από την Avene και το all4z.gr

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares