Ζωή Πατίνι!

«Ωραία, στις 12.00 εκεί!» Το ραντεβού με τη φίλη μου τη Σοφία, κλείστηκε στην κεντρική πλατεία της Γλυφάδας κι εγώ, συνεπέστατη στα ραντεβού μου, ξεκίνησα από τη Βούλα στις 11.50 για να είμαι 5ʼ αργότερα, ήδη καθισμένη στο καφέ που είχαμε συμφωνήσει να βρεθούμε. Εκείνη, επίσης κάτοικος Βούλας, ήρθε ασθμαίνοντας και βαρυγκομώντας στις 12.20 γιατί έπηξε στην κίνηση και δεν έβρισκε να παρκάρει (το μικρό της αυτοκίνητο) καθότι Σάββατο, με αγορά ανοιχτή και κόσμο με παιδιά, καρότσια και τα συναφή, να πηγαινοέρχεται έξαλλος. «Δεν αντέχω άλλο», μου λέει , «κάθε μέρα που πρέπει να έρθω στη δουλειά, τραβάω την ίδια ταλαιπωρία με το παρκάρισμα!» «Γιατί δεν παίρνεις ένα ηλεκτρικό πατίνι λοιπόν;» της λέω τότε εγώ, δείχνοντας το δικό μου που το είχα διπλώσει ώστε να μην πιάνει καθόλου χώρο και το είχα βάλει κάτω από το τραπέζι. «Θα λύσεις το πρόβλημά σου αφού θα έρχεσαι γρήγορα, με ασφάλεια και κυρίως χωρίς να έχεις έξοδα βενζίνης! Άσε που προάγεις και την οικολογική συνείδηση εφόσον δεν ρυπαίνεις το περιβάλλον!»

Με κοίταξε με το στόμα ανοιχτό, γουρλώνοντας τα μάτια της σαν να άκουσε το καλύτερο νέο της ζωής της! Κι από την κουβέντα που ακολούθησε γύρω από την νέα τάση που ακούει στο όνομα «ηλεκτρικό σκούτερ», μάλλον είχε να ακούσει τόσο καλό νέο που πραγματικά να μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα της, εδώ και πολύ καιρό!

Η αλήθεια είναι ότι αλλάζει δραστικά τον τρόπο που σκέφτεσαι τις κοντινές σου μετακινήσεις! Έχοντας χρησιμοποιήσει γι’ αυτόν τον λόγο, ποδήλατο πολλά χρόνια, (πράγμα το οποίο μου καταπόνησε τα γόνατα σε σημείο που δεν το προτιμώ πια), η έλευση του ηλεκτρικού σκούτερ στη ζωή μου, αντιμετωπίστηκε σαν όαση στην έρημο! Γιατί πραγματικά σου ανοίγει νέους δρόμους στην άνεση, την οικονομία καυσίμων, τον οικολογικό τρόπο μετακίνησης, τη διάθεση και την αίσθηση ηρεμίας που μόνο η ευκολία με την οποία γίνεται κάτι μπορεί να σου προσφέρει. Μπορεί να μην ενδείκνυται για αποστάσεις σε περιοχές με δρόμους ταχείας ή πυκνής κυκλοφορίας αλλά στην περίπτωση που μένεις σε περιοχές όπως το κέντρο, τα νότια ή τα βόρεια προάστια, όπου η ακτίνα δράσης σου είναι 20-30χλμ, είναι αστείο να συζητάμε τη χρηστικότητα του πανέξυπνου αυτού μέσου μετακίνησης.

Η Whizz είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που εμπορεύεται αμιγώς ηλεκτρικά πατίνια στην Ελλάδα. Ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, τον Μάρτιο του 2017, και ήδη έχει κάνει πάταγο! Ο ιδιοκτήτης της, Χάρης Τσαγκαράτος, ένας άνθρωπος χαμογελαστός και πρόσχαρος, μετράει 3 χρόνια «σχέσης» με τη νέα αυτη τάση και μας περιγράφει τη στιγμή της «γνωριμίας» τους και τους λόγους που ξεκίνησε την εταιρία.

«Λόγω της ερασιτεχνικής ενασχόλησής μου με το ποδήλατο βουνού, είχα επισκεφτεί πριν από 3 χρόνια τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση ποδηλάτων Eurobike στη Γερμανία. Εκεί υπήρχαν για πρώτη φορά κάποιοι εκθέτες (κυρίως από την Κίνα) με ηλεκτρικά πατίνια. Με την πρώτη επί τόπου δοκιμή ενθουσιάστηκα! Εκείνη τη στιγμή είπα μέσα μου ότι αυτό είναι ένα μέσο που πρέπει να φέρω στην Ελλάδα και αμέσως αγόρασα ένα δείγμα για δοκιμές. Με συνεπήρε η αίσθηση της ελευθερίας που σου δίνει, η οικονομία, η φορητότητα και ευχρηστία του, καθώς και το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Αν υπολογίσουμε ότι η μέση ημερήσια διαδρομή για τους κάτοικους μίας πόλης δεν ξεπερνάει τα 20χλμ, η αυτονομία των ηλεκτρικώνπατινιών (από 20 έως 40χλμ. στην πλειοψηφία τους) υπερκαλύπτει αυτές τις ανάγκες με κόστος περίπου 0,10 Ευρώ/20χλμ!!! Επιπρόσθετα, η απόσυρση τόσων αυτοκινήτων που δύνανται να αντικαταστήθουν απο πατίνια θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην καταπολέμηση του νέφους/μόλυνσης του περιβάλλοντος και των κατ’άτομο ενεργειακών ανάγκων. Επίσης, η άμεση εξοικίωση που προσφέρει στον μέσο χρήστη ήταν καταλυτικός παράγοντας. Η ευκολία και ταχύτητα της εκμάθησης του ηλεκτρικού πατινιού που βασίζεται στην ισορροπία του ποδηλάτου, το καθιστά πανεύκολο για όλες τις ηλικίες και οι χαμηλές ταχύτητ;eς του εμπνέουν ασφάλεια. Σε διάφορες εκδηλώσεις μας έχουν πρωτοδοκιμάσει βόλτα Whizzers (οι χρήστες πατινιού Whizz όπως μας αρέσει να τους λέμε), ηλικίας 6-80 ετών!! Το μόνο που χρειάζεται, όπως και όλα τα μέσα μετακίνησης, είναι κράνος για τους ενήλικες και επιγονατίδες/επιαγκωνίδες για τα μικρά παιδιά ( από 6-7 ετών και άνω όπου επιτρέπεται να είναι συνεπιβάτες). Εξυπακούεται ότι πρέπει να έχουμε πάντα και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να “διαβάζουμε” τον δρόμο για μεγάλες λακούβες που υπερβαίνουν τις δυνατότητες των τροχών που, κατά κύριο λόγο, είναι μικρότεροι από των ποδηλάτων.»

Το ηλεκτρικό πατίνι είναι σίγουρα το νέο κοινωνικό φαινόμενο αφού εκτός από όλα τα παραπάνω, δημιουργεί και λέσχες / ομάδες χρηστών, που ανταλλάσουν πληροφορίες και εμπειρίες και αρχίζουν να οργανώνουν τις πρώτες ομαδικές τους βόλτες στην πόλη. Το νεοσύστατο γκρουπ Whizzers, είναι παρόν και ανοιχτό για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί περαιτέρω.

Περιττό να σας πω ότι η φίλη μου η Σοφία, αγόρασε την επόμενη κιόλας μέρα ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο χρησιμοποιεί δηλώνοντας πανευτυχής και ανανεωμένη…!!!

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Whizz scooters, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Whizz ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση h.tsagaratos@whizz-scooters.gr ή εναλλακτικά τηλεφωνικά στο +30210 2846630 (ext.16) και  +30 6973 667166 

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

27 shares