26 ψυχές χάθηκαν αγκαλιασμένες…

Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες ψυχές έγιναν στάχτη, ομαδικοί πύρινοι τάφοι. Μια σύγχρονη Πομπηία…

26 άνθρωποι, μανάδες με τα παιδιά τους αγκαλιά, κάηκαν μέσα σε ένα χωράφι τριάντα μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Πώς να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος αυτή την εικόνα; Πώς να διαχειριστεί η καρδιά αυτόν τον πόνο;

Κανένα σχέδιο εκκένωσης. Κανένας συναγερμός. Καμία έκτακτη ανακοίνωση. Κανένα χέρι να τους δείξει τον δρόμο διαφυγής. Κανένας δρόμος διαφυγής. Η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί είχαν πάρει τα αυτοκίνητά τους για ν’ απομακρυνθούν από την περιοχή. Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες κι έτσι, μαζί με τις οικογένειές τους, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα και προσπάθησαν να βρουν έναν δρόμο διαφυγής προς τη θάλασσα. Ο ένας ακολούθησε τον άλλον. Δυστυχώς και οι 26 εγκλωβίστηκαν σε ένα χωράφι μόλις 30 μέτρα από τη θάλασσα. Δεν μπορούσαν πλέον να μετακινηθούν. Ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Έμειναν εκεί, μέσα στο χωράφι.

Οι διασώστες τους βρήκαν ώρες μετά, τον έναν δίπλα στον άλλον. Αγκαλιασμένους. Ίσως εκείνες τις τελευταίες στιγμές να προσπάθησαν όλοι μαζί να σώσουν τα παιδιά τους. Οι γονείς έβαλαν τα σώματά τους σε έναν κύκλο, σε μια αγκαλιά και στη μέση έβαλαν τα παιδιά τους σε μία ύστατη προσπάθεια να τα σώσουν. Έβαλαν κυριολεκτικά τα σώματά τους μπροστά για να τα προστατέψουν από τις φλόγες.

26 άνθρωποι, γονείς και παιδιά, που ίσως μέχρι εκείνη την στιγμή να ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι… στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

51 shares