Επάγγελμα Χορεύτρια

Γεννήθηκα από μητέρα χορεύτρια και πατέρα πυγμάχο. Δύσκολος συνδυασμός αλλά και δημιουργικός ταυτόχρονα. Και τα δυο αυτά στοιχεία περιέχουν έντονα τη λέξη «χορός». Βάδισμα, πειθαρχία, δυναμικότητα, δημιουργικότητα, πόνος, κλάμα, χαρά, έκφραση, προβολή, ένταση, πόθος, θάρρος, ντροπή, φόβος, χαμόγελο και αλλά πολλά έντονα συναισθήματα και μη, αποτελούν τη λέξη «χορός».
Γαλουχήθηκα, λοιπόν, να αγαπώ και να σέβομαι αυτό που κάνω. Χορεύτρια, μια απλή κοινή λέξη μα συνάμα τόσο δυνατή και δύσκολη επιλογή να ακολουθήσω στη ζωή. Και πέρασαν τα χρόνια δύσκολα μέχρι να κερδίσω την αποδοχή των οικείων μου πρώτα απ´ όλα και μετά των ξένων. Στην αρχή ντρεπόμουν καθότι άκουγα από τους γύρω μου… «Αααα, είσαι χορεύτρια;;; Σιγά τη δουλειά…». Κανείς τους όμως δεν αναλογίστηκε τη δυσκολία αυτής μου της επιλογής.

Για να μην μακρηγορώ θα πω αυτό μόνο…..
Λένε πως η δουλειά ενός χορευτή ή μιας χορεύτριας είναι η πιο εύκολη δουλειά και πως βγάζουμε τα πιο εύκολα χρήματα! Δεν έχει κάτσει ποτέ κανείς όμως, δεν αναφέρομαι βεβαίως σε ανθρώπους που κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά ή ακολουθούν κάποιον άλλο καλλιτεχνικό δρόμο, να σκεφτεί πως δεν είναι μόνο η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, το τελικό δηλαδή αποτέλεσμα. Οι πρόβες, η ταλαιπωρία, η ψυχική και σωματική κούραση, το άγχος, η φόρτιση που νιώθουμε, δεν αποζημιώνονται με τίποτα και κανένα ποσό δεν είναι αρκετό!
Για τον μόνο λόγο που είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτή τη δουλειά σήμερα, είναι γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε και μας εκφράζει και ως προς αυτό δε θα ζηλέψω ποτέ κανενός το επάγγελμα!!! Ο ηθοποιός εκφράζεται μιλώντας, εμείς χορεύοντας…

 

Έλενα Κοτίδου, Επαγγελματίας Χορεύτρια

 

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

47 shares