Χρόνια Πολλά ΜΑΜΑ!

Η γυναίκα που αποτέλεσε την αφετηρία αλλά και τον σημαντικότερο συνοδοιπόρο μας στο ταξίδι που λέγεται «Ζωή». Μια μέρα τον χρόνο, δε φτάνει για να την τιμήσεις. Αρκεί όμως για να αναλογιστείς την αξία της παρουσίας της στη ζωή σου και να της πεις «Σ’ αγαπώ μαμά!».

Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία), η σύζυγος του Ουρανού κατά την μυθολογία, ήταν η προσωποποίηση της φύσης που γέννησε όλο τον κόσμο και λατρευόταν ως η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία πέρασε στη συνέχεια στην κόρη της, τη Ρέα, τη σύζυγο και αδελφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρευόταν σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και η θεά της γης και της γονιμότητας.

Ωστόσο, στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πως η γιορτή της Μητέρας, ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι μακρύς. Η ιστορία μας γυρνάει πίσω στη δεκαετία του 1850, όταν μια εθελοντική ομάδα γυναικών από τη δυτική Βιρτζίνια πρωτοστατούσε για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής, την προσπάθεια μείωσης της παιδικής θνησιμότητας και τον περιορισμό μόλυνσης του γάλακτος ενώ συγχρόνως φρόντιζαν τους τραυματισμένους στρατιώτες του αμερικανικού εμφυλίου. Το 1914, o πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson, καθιέρωσε ως επίσημη ημέρα τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Η Βίκυ Καγιά, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Αγγελική Λάμπρη, η Ζέτα Δούκα, η Ναταλία Δραγούμη και η Δωροθέα Μερκούρη απαντούν στην ερώτηση των all4z.gr Τι είναι μητέρα; Δείτε το πολύ συγκινητικό βίντεο!

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

40 shares