«Ένα κλάμα είναι λίγο, πολύ λίγο…»

Ναι, είναι αλήθεια. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα σεμινάρια αυτοβελτίωσης και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν επιτρέπουν να έχεις «κακές» μέρες. Δεν επικροτούν τη σημασιοδότηση της περίεργης διάθεσης και πλειοδοτούν υπέρ της αυτόματης αλλαγής σκέψης και εμφάνισης χαμόγελου όπως κι αν αισθάνεται το μέσα σου (πχ. γέλα τρανταχτά όταν όλα γύρω σου συνηγορούν για το αντίθετο κλπ).

Υπήρξαν (και υπάρχουν) πολλές φορές που το προσπαθώ. Αντιστέκομαι στον ερχομό του «δεν νιώθω καλά, χωρίς λόγο και προφανή αιτία, -πράγμα δύσκολο πια με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο…». Κοιτάζομαι  στον καθρέφτη κι ενώ με βλέπω τσίτα κι έτοιμη να εκραγώ, μου κάνω νοητικό μασάζ χαλάρωσης, τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζομαι είναι ένα γερό κλάμα!

Ναι, ένα κλάμα από αυτά που ρίχνουν τα μωρά όταν τα ενοχλεί κάτι ή θέλουν απεγνωσμένα κάτι. Ένα κλάμα γοερό, βαθύ, από την ψυχή και με αναφυλλητά -ει δυνατόν- για πιο άμεσα και διαρκή αποτελέσματα.

Προσπαθώ να το αφήνω να συμβαίνει όσο πιο συχνά μπορώ όταν το έχω ανάγκη και μετά να παρατηρώ τον εαυτό μου να χαλαρώνει, να ηρεμεί ,να ομορφαίνει. (Αγαπημένες ενδορφίνες!)

Μην το φοβάστε το κλάμα, είναι φυσική ανάγκη! Οι παλαιότερες γενιές, ιδίως στους άντρες , το θεωρούσαν αδυναμία και σχεδόν το απαγόρευαν. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι δεν το χρειαζόμαστε ως μεγάλα παιδιά (πόσο μάλλον ως ενήλικες!!), εφόσον πλέον μπορούμε να επεξεργαζόμαστε λογικά οποιαδήποτε πληροφορία μας πιέζει και απλά να την απωθούμε. Ευτυχώς, το κλάμα έχει ξαναρχίσει να κερδίζει το χαμένο έδαφος και να παίρνει τη θέση που του αξίζει στη «Βίβλο» των πρακτικών ευζωίας. Εξάλλου, αν δεν είχε καμία αξία, δεν θα υπήρχε και σαν σωματική δραστηριότητα.

Σκέψου το, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι το χρειάζεσαι κι άστο ελεύθερο. Αν χρειάζεται να απομονωθείς για λίγο, καν’το χωρίς δεύτερη σκέψη! Ακόμα και στις διακοπές. Προσωπικά, τα πιο ανακουφιστικά κλάματα τα έχω ρίξει στη θάλασσα χαζεύοντας τον βυθό! 

Δοκίμασέ το. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Καλό μας μήνα! 

Ζέτα

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares