Γιατί οι τριήμερες αποδράσεις είναι καλύτερες κι από κανονικές διακοπές

Ειδικός εξηγεί γιατί τα τριήμερα μπορούν να μας ξεκουράσουν περισσότερο.

Η ειδικός προτείνει…

«Κολλήστε» μία επιπλέον ημέρα στο Σαββατοκύριακό σας κι έχετε ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο · το τριήμερο δηλαδή που χρειάζεστε και το οποίο είναι ο, τι καλύτερο σε επίπεδο χαλάρωσης.

Αυτό ισχυρίζεται η σύμβουλος καριέρας Sheila McClear. Μάλιστα ο Σεπτέμβρης φαίνεται να είναι ο ιδανικός μήνας για τα περίφημα μεγάλα Σαββατοκύριακα, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ευεργετικά ως προς τα επίπεδα χαλάρωσης.

Σύμφωνα εξάλλου με μελέτη της Cornerstone, την οποία επικαλείται η McClear, το 87% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως οι τριήμερες αποδράσεις είναι καλύτερες σε επίπεδο αποφόρτισης σε σχέση με τις παραδοσιακές διακοπές, αφού δεν απαιτούν προγραμματισμό και προετοιμασία. Με τον τρόπο αυτό, η ευχαρίστηση έχει τον πρώτο λόγο.

Επιπλέον, τέτοιου είδους διακοπές λειτουργούν με τρόπο απενοχοποιημένο, καθώς στη διάρκειά τους μπορούμε να κάνουμε ακόμη κι αστικό τουρισμό ή να μείνουμε σπίτι, χωρίς να νιώθουμε τύψεις που δεν προγραμματίσαμε σωστά τις ημέρες αυτές.

Έχει κι άλλο…

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες παραδέχτηκαν πως ο όγκος της δουλειάς τους αυξήθηκε μετά τις διακοπές.  Ποια είναι η λύση κατά την ειδικό; Τρία ή και περισσότερα τέτοια τριήμερα στη σειρά. Αυτό θα κάνει το καλοκαίρι μας να διαρκέσει περισσότερο αφενός και θα βοηθήσει να επανέλθουμε πιο ομαλά στην εργασιακή πραγματικότητα αφετέρου.

Διακοπές με διακοπές…

Άλλωστε, όπως λέει η McClear, τίποτα δεν αυξάνει περισσότερο τη διάρκεια του καλοκαιριού από τα μεγάλα Σαββατοκύριακα.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares