Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής στο FIRST Global Challenge 2020

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής «FIRST Global Challenge Team Greece» εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα στην παγκόσμια διοργάνωση FIRST Global Challenge 2020, η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά ψηφιακά -εξαιτίας της πανδημίας- από την 1η Ιουλίου έως και τις 23 Σεπτεμβρίου με θέμα «Connecting Communities».

Η «First Global Challenge Team Greece» είναι μία πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού – Μη κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 13-18 χρονών από όλη την Ελλάδα. Κριτήρια για την επιλογή τους αποτέλεσαν οι γνώσεις τους στον προγραμματισμό και τη ρομποτική, η ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τέλος, η εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Τα μέλη της Team Greece εργάστηκαν εντατικά όλο το καλοκαίρι στοχεύοντας σε μια ακόμα διάκριση για τη χώρα μας!

Σε μια εποχή που η φυσική παρουσία είναι αδύνατη, η FIRST Global, με αφορμή το STEM, προσκάλεσε 174 Εθνικές Ομάδες από όλο τον κόσμο να παραμείνουν συνδεδεμένες μέσα από εβδομαδιαίες κοινωνικές και τεχνικές προκλήσεις. Οι κοινωνικές προκλήσεις έχουν θεματολογία τέτοια, ώστε να ενισχύεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων και να προβάλλεται ο πολιτισμός και η κουλτούρα κάθε χώρας. Οι δε τεχνικές, στοχεύουν στο να συνεχίσουν οι ομάδες να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν νέα  χρήσιμα σχεδιαστικά εργαλεία και να δημιουργούν εικονικά ρομπότ, να σκέφτονται out of the box και να συνεργάζονται εξ αποστάσεως. Οι ομάδες υποβάλλουν τη δουλειά τους για κάθε πρόκληση σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε αυτή να αξιολογηθεί και να βαθμολογηθεί από τους κριτές, ενώ συγχρόνως τη μοιράζονται και με τις υπόλοιπες ομάδες παγκοσμίως μέσω των social media.

Για άλλη μια φορά, το STEM και η εκπαιδευτική ρομποτική έγιναν αφορμή νέοι απ’ όλο τον κόσμο να γνωριστούν, να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες, να ανταλλάξουν απόψεις, να μάθουν, να ανακαλύψουν, να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν και πρωτίστως, να παραμείνουν ενεργοί και συνδεδεμένοι μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής απομόνωσης!

Team Greece Challenge #9: You've got a Friend in me!

Happy International Friendship Day!!!FIRST Global #FGC2020CC

Posted by FIRST Global Challenge Team Greece on Friday, July 31, 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη συμμετοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» στο  FIRST Global Challenge 2020, «Connecting Communities» μέσω της σελίδας της στο Facebook – First Global Challenge Team Greece, στο Instagram @fgcteamgreece και στη σελίδα www.gnrt.eu.

Τάσος Κόλλιας

Προπονητής Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

71 shares