Η παιδεία προλαμβάνει και η δικαιοσύνη θεραπεύει τις αρρώστιες της κοινωνίας

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ανοίγει τον δρόμο της εξομολόγησης περιστατικών βίας κατά των γυναικών και ακολουθεί την παγκόσμια τάση, που προσπαθεί να αποκαθηλώσει βαθειά ριζωμένα πατριαρχικά πρότυπα και συμπεριφορές , οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνται “φυσιολογικές” αφού περνούν από την “παρορμητική” αντρική φύση.

Το αν θα καταφέρει να τα ξεριζώσει τελικά είναι συναρτήσει πολλών παραγόντων και καθεστώτων με κοινωνική, πολιτική και βεβαίως θρησκευτική βάση. Είναι ένας αγώνας μεγάλος , που θέλει γερά κότσια , κατάλληλη εκπαίδευση από μικρή ηλικία και αμείλικτα ανεπηρέαστη δικαιοσύνη! Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα , σίγουρα όμως αξίζει κάθε ειλικρινή και σοβαρή προσπάθεια. Όσο μιλάμε ανοιχτά, τόσο πιο κοντά στον στόχο είμαστε!


Για τους παραπάνω λόγους κι ακόμη περισσότερους πιο προσωπικούς, παραθέτω δύο μαρτυρίες γυναικών, που ήρθαν στα χέρια μου και καταδεικνύουν πόσα παρακλάδια έχει αυτή η αρρωστημένη συμπεριφορά επίδειξης εξουσίας με εφαρμογή βίας κάθε είδους. Μην ξεχνάμε, ότι η βία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική και ψυχολογική! Ιδίως η ψυχολογική ανιχνεύεται σε άπειρες σχέσεις, που θεωρούνται υγιείς!
Η μια μαρτυρία ειναι της φίλης μου Κατερίνας Σάπαρη και είχε δημοσιευθεί πριν περίπου ένα χρόνο στο site all4z.gr , και έχει βάση τον χώρο του αθλητισμού. Τη δεύτερη, μου την έστειλε στο IG μία γυναίκα που δεν γνωρίζω, η Έβελυν Αποστόλου, η οποία μετά από πολύ μεγάλη και χρονοβόρα προσωπική διαδικασία, κατάφερε να ομολογήσει τις πολλές και πολλαπλής φύσεως σεξουαλικές παρενοχλήσεις που αντιμετώπισε στη ζωή της.

Εύχομαι η καλή αρχή που έγινε να έχει μια ανάλογη συνέχεια και το επιθυμητό αποτέλεσμα!


Ζέτα Δούκα

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares