Μάρα Νεστορίδου: Ποτέ μην το βάζεις κάτω, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για μια μαμά!

Η Μάρα Νεστορίδου, είναι πραγματικά μία γυναίκα με δύναμη ψυχής. Κατάφερε με τον σύζυγό της να φτιάξουν την δική τους οικογένεια, με ένα διαφορετικό τρόπο, βάζοντας στην άκρη όλα τα ταμπού που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ελληνική επαρχία. Με ένα απίστευτα συγκινητικό κείμενο που έγραψε η ίδια, περιγράφει πως άλλαξε η ζωή της τα 10 τελευταία χρόνια αλλά και όλες τις προσπάθειες που έκαναν με τον σύζυγό της για να τα καταφέρουν.

«Λένε ότι τα όνειρα δύσκολα πραγματοποιούνται…

Βλέποντας την οικογένεια μου σήμερα σκέφτομαι ότι τα όνειρα μου ήταν μικρά σε σχέση με αυτό που ζω… την απόλυτη ευτυχία!

Μαμά πλέον πολύτεκνης οικογένειας. Όταν έχεις 4 παιδιά σίγουρα η λέξεις ηρεμία και μοναξιά δεν υπάρχουν. Δεν θα το άλλαζα όμως με τίποτα. Καμιά φορά σκέφτομαι πως πέρασαν αυτά τα 10 χρόνια τόσο γρήγορα…

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ που είχαμε βγει, με τον τότε σύντροφό μου και μετέπειτα σύζυγό μου, με φίλους για να διασκεδάσουμε. Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πως, αρχίσαμε να συζητάμε για το πως έχουν αλλάξει τα πράγματα με τις οικογένειες. Λέγαμε για το, πόσα ζευγάρια πλέον προσπαθούν με τις εξωσωματικές αλλά και το πόσο δύσκολο έχει γίνει σήμερα να κάνεις ένα παιδί. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα, όταν άκουσα τον άνθρωπο με τον οποίο ήμασταν μαζί μόλις 2 μήνες να λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει ένα παιδί. Χάρηκα που αυτός ο άντρας ήταν ο σύντροφός μου, γιατί μέχρι τότε δεν θυμόμουν να είχα ακούσει κάποιον να μιλάει τόσο θετικά αλλά και τόσο άνετα για την υιοθεσία.

Μέσα σε ένα χρόνο αποφασίσαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε την οικογένεια μας. Προσπαθήσαμε για περίπου 2 χρόνια. Έμεινα έγκυος, αλλά απέβαλα όπως και πολλές γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο. Είμασταν και οι δύο πολύ στεναχωρημένοι αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Είχαμε ένα κοινό στόχο, να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας.

Ένα μήνα μετά, ξεκινήσαμε την διαδικασία για την υιοθεσία. Στην Ελλάδα αδύνατον, έτσι κάναμε τα χαρτιά μας και κατέβηκα στην Αιθιοπία στις 4/7/2013 βρήκα τον Γιώργο.

Η στιγμή που τον κράτησα στην αγκαλιά μου, ήταν η πιο έντονη στιγμή της ζωή μου. 2 μέρες αργότερα, η χαρά μου διπλή, βρήκα και την Κατερίνα. Πολύ γρήγορα βγήκαν οι εξετάσεις των παιδιών ότι είναι καλά και μπορούσα πλέον να τα πάρω στην Ελλάδα. 3 χρόνια μετά, τον Μάιο του 2016 γέννησα την Έλενα. Πολλοί τότε μου έλεγαν πως με την γέννα θα νιώσω αλλιώς. Πως όταν θα γεννήσω το παιδί και θα το πάρω στα χέρια μου όλα θα είναι διαφορετικά. Βλακείες λέω εγώ… Δεν ένιωσα καμία απολύτως διαφορά. Η στιγμή που έβαλα τα κλάματα ήταν όταν είδα τα δύο μου παιδιά να έρχονται τρέχοντας κοντά μου όταν βγήκα από το χειρουργείο και να φωνάζουν:

«Μαμά, μαμά την είδαμε την αδερφή μας, είναι πολύ όμορφη!»

Η ευτύχια μας συμπληρώθηκε με τον ερχομό της Ανθής μου, τον Ιανουάριο του 2019. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Οι εγκυμοσύνες μου με πολλά, πολλά προβλήματα για την υγεία μου αλλά ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Πολλές φορές στα δύσκολα προσευχόμουν και έλεγα «Παναγιά μου να είμαι καλά, να μην πάθω κάτι, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να μείνουν ξανά μόνα» και η Παναγία μ’ άκουσε και ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα και τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια μεγάλη οικογένεια με τον άντρα μου, μεγαλύτερη από αυτήν που ονειρευόμασταν.

Δεν έχει σημασία πως αποκτάς την οικογένεια, ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο. Ποτέ μην το βάζεις κάτω, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για μια γυναίκα, για μια μαμά!»

Σήμερα η Μάρα Νεστορίδου, η γυναίκα από την Αγρελιά Τρικάλων που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την ιστορία της, είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη μάχη των Ευρωεκλογών. Είναι μια μητέρα τεσσάρων παιδιών που πιστεύει βαθιά στην αξία του «σεβασμού της ανθρώπινης ζωής».

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

125 shares