Μαστογραφία: Η βασίλισσα της πρόληψης

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν σβήσεις 40 κεράκια στην τούρτα, είναι να κλείσεις το πρώτο σου ραντεβού για μαστογραφία. Αυτό το ραντεβού εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να κάνουμε μία φορά τον χρόνο μαστογραφία είναι γιατί, μετά τα σαράντα έρχονται τα καλύτερα σε αυτή τη ζωή!

Η μαστογραφία θεωρείται η καθοριστική εξέταση για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Παρόλο που είναι υποχρεωτική σε ετήσια βάση για όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών, το ποσοστό που δεν έχουν κάνει μαστογραφία ή δεν τηρούν την ετήσια επανάληψή της είναι και στη χώρα μας αρκετά υψηλό. Πού οφείλεται αυτό; Σε άγνοια κινδύνου, φοβία, παραπληροφόρηση ή ελλιπή ενημέρωση;

Μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μαστογραφία, ξεδιάλυνε τους μύθους και πάρε την ευθύνη της υγείας στα χέρια σου. Κάνε μαστογραφία σήμερα!

Αυτά είναι τα 4 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει όλες οι γυναίκες να γνωρίζουν για την μαστογραφία:

  1. Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, η μαστογραφία πρέπει να γίνεται πριν τα 40.
  2. Οι καλύτερες ημέρες για μαστογραφία είναι μεταξύ της 4ηςκαι της 10ηςημέρας του κύκλου, από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε η περίοδος. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να καταγράφουμε πότε έχουμε περίοδο. Το «δε θυμάμαι» δεν είναι υπεύθυνο.
  3. Εκτός από τη μαστογραφία, η κλινική εξέταση και οι υπέρηχοι είναι απαραίτητα, ως συμπληρωματικές εξετάσεις.
  4. Η μαστογραφία δεν πονάει. Υπάρχει πίεση στο μαστό αλλά ο πόνος είναι υποφερτός και παροδικός.

Η ακτινοδιαγνώστης, Αλεξάνδρα Νικήτα, μας εξηγεί πότε κάνουμε την 1ημαστογραφία, πόσο αξιόπιστη είναι και σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε υπερηχογράφημα μαστών.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο με τη γιατρό.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

4 shares