Μια Καρδιά… για την Ημέρα της Μητέρας!

Μιας και πλησιάζει η Ημέρα της Μητέρας (13 Μαΐου), σκέφτηκα να σας γράψω για ένα υπέροχο βιβλίο, ιδανικό δωράκι για την περίσταση.

Ας διαβάσουμε όμως πως μας παρουσιάζει η ίδια η συγγραφέας, Μαρίνα Γιώτη, το “παιδί” της:

Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε από ένα γράμμα που έγραψα στην κόρη μου όταν ήταν μόλις δύο χρονών. Καθώς η σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης συχνά περνάει από σαράντα κύματα εκεί κοντά στην εφηβεία, ήθελα να θυμάται πως, ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα δίπλα της, ο φύλακας άγγελός της, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της. 
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη σειρά των γυναικών που εναλλάσσονται στη θέση της μάνας και της κόρης. 
Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή, που δεν έρχεται ποτέ… 

Χωρίς περιττά λόγια, με λέξεις ουσιαστικές, τρυφερές, που μιλούν απευθείας στην καρδιά μας, το βιβλίο θα αγγίξει μικρούς αλλά και μεγάλους.

“Και όταν μια μέρα δεν θα μπορώ να είμαι πια κοντά σου, να ξέρεις πάντα πως θα ζω μες στην καρδιά σου”… 

Συγκίνηση.

Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν λοιπόν, είτε είναι κοντά μας είτε ζουν μέσα στην καρδιά μας…

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

*UneaZy Comment:

Όταν πριν από έναν χρόνο, μου έστειλε η Μαρίνα το βιβλίο πριν καν εκδοθεί στο email μου προκειμένου να το διαβάσω και να μιλήσω γι’ αυτό στην παρουσίαση του δυο μήνες μετά, δεν μπορούσα να φανταστώ με τί είδους συναισθήματα θα συναντιόμουν! Μου προκάλεσε τόση συγκίνηση η αμεσότητα, η αλήθεια και η γλυκύτητα με την οποία η αφηγήτρια-μητέρα εκφράζει την αγάπη της καρδιάς της για την κόρη της, που δε μπορούσα για μέρες να σταματήσω να το σκέφτομαι και να δακρύζω. Δεν προέβαλε μόνο την αγάπη της μάνας προς το κοριτσάκι της αλλά και αυτήν προς τη δική της μητέρα, κάνοντάς με έτσι να σκεφτώ αντίστοιχα, τις δικές μου σχέσεις με τις δυο σημαντικότερες γυναίκες της ζωής μου (η Θάλεια δεν ήταν τότε ούτε 1 έτους), μετατοπίζοντάς τις προς το καλύτερο.

Θεωρώ το βιβλίο αυτό το καλύτερο, με διαφορά, δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια μητέρα με κόρη και προσωπικά, το έχω, μέχρι στιγμής, χαρίσει σε αρκετές φίλες μου. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που θα το κάνουμε και σε εσάς δώρο την ερχόμενη Κυριακή, στη Γιορτή της Μητέρας.

Ζέτα

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

69 shares