Οι πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου (Μέρος 2ο)

Ο δυτικός κόσμος δεν έχει το μονοπώλιο στο νομοθετικό παραλογισμό, όπως φαίνεται από τα παραδείγματα που ακολουθούν.

– Στην Ταϊλάνδη είναι παράνομο να παραγγείλετε αλκοολούχα ποτά από τις 11:00 έως τις 14:00 κι από τις 17:00 έως τα μεσάνυχτα.

– Μένουμε στην Ταϊλάνδη, όπου πρέπει να προσέξετε αν βρείτε κάτω πεταμένο κάποιο μπαχτ (τοπικό νόμισμα). Μην κάνετε το λάθος να το πατήσετε, γιατί σύμφωνα με τον τοπικό νόμο για την περιύβριση της βασιλικής οικογένειας, κάθε πράξη ή εκδήλωση ασέβειας προς αυτή, θεωρείται εγκληματική ενέργεια και τιμωρείται με φυλάκιση. Αν λοιπόν πατήσετε μπαχτ, στο οποίο εικονίζεται ο βασιλιάς, τότε μπορεί να υποστείτε τις συνέπειες του νόμου.  

– Στην Ιαπωνία ο χορός μετά τα μεσάνυχτα απαγορεύεται, εκτός αν ο φωτισμός είναι τουλάχιστον 10 lux.

– Στη Σρι Λάνκα καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέμα της θρησκείας κι ειδικά με το σύμβολο του Βούδα. Με το 69% του πληθυσμού να έχει ασπαστεί το βουδισμό, οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί. Το 2014 μια βρετανίδα τουρίστρια συνελήφθη και κρατήθηκε λόγω του τατουάζ του Βούδα που έφερε στο χέρι. Απελάθηκε μάλιστα μετά από τέσσερις ημέρες.

– Στη Σιγκαπούρη αν και το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο δεν είναι παράνομο, εντούτοις ισχύουν ακραίοι κανονισμοί. Έτσι, στις στάσεις λεωφορείων, τις παιδικές χαρές και τους χώρους στάθμευσης απαγορεύεται το κάπνισμα. Οι καπνιστές πρέπει επίσης να κρατούν απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από όλες τις εισόδους κτιρίων, τις στάσεις λεωφορείων και τους κοινόχρηστους χώρους όταν κρατούν τσιγάρο. Ωστόσο, είναι παράνομη πώληση και το μάσημα τσίχλας.

– Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος μπορεί να εξετάσει την ασθενή μόνο μέσα από καθρέφτη.

– Στο Ιράν, όπως και τη Σιγκαπούρη, το να διασχίζετε το δρόμο από σημείο που δεν είναι διάβαση πεζών μπορεί να επιφέρει βαρύ πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση.

– Στη Βικτόρια της Αυστραλίας απαγορεύονται τα ροζ σορτς τα απογεύματα της Κυριακής. Επίσης, αν σας καεί μια λάμπα, τότε μπορεί να την αλλάξει μόνο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος.  

-Στο Ισραήλ είναι παράνομο να σκαλίζει κανείς τη μύτη του την Κυριακή.

– Στις νήσους Σαμόα απαγορεύεται δια νόμου να ξεχάσει ένας άνδρας τα γενέθλια της συζύγου του.

– Στο Χονγκ Κονγκ αν μία γυναίκα πιάσει το σύζυγό της να την απατά, μπορεί να τον σκοτώσει. Αρκεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα χέρια της και κανένα άλλο φονικό αντικείμενο.

– Στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις πισίνες στα ξενοδοχεία.

– Στο Ντουμπάι το να μοιράζεστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με άτομο του αντίθετου φύλου χωρίς να είστε παντρεμένοι ή να υπάρχει αποδεδειγμένα πολύ στενή σχέση μεταξύ σας είναι παράνομο!

– Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να είναι κάποιος παχύς. Παρά τα χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα, οι Ιάπωνες βουλευτές έθεσαν το 2009 ανώτερο όριο περιφέρειας. Κάθε άνδρας πάνω από 40 απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 80 εκατοστά, ενώ κάθε γυναίκα απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 90 εκατοστά.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares