Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας – Γλυκιά ζωή με Δράση, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) , θα πραγματοποιήσει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων από τις 10 ως τις 14 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, με τίτλο «Ενημερώνομαι , Αθλούμαι και Εκπαιδεύομαι , για μια Γλυκιά Ζωή με Δράση ». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργανώση, με την Αντίπεριφέρεια Πειραιώς και Νήσων, του Δήμου Σαλαμίνας, του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας και του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 2ης ΔΥΠΕ και τελούνται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά , της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας , της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος καθώς και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ .

Αναλυτικά στις 10 Νοεμβρίου , με ώρα έναρξης 10:30 και λήξης 15:00 , θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με τους εξής ομιλητές:

 1. Διαβήτης τύπου 1 και αντλίες ινσουλίνης, Δρ Ιωάννης Ντούπης , Παθολόγος – Διαβοτολόγος , Διευθυντής Διαβητολογικού Ιατρείου ΝΝΣ
 2. Παρακολούθηση ασθενούς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 , Ουρανία Αποστόλου, Παθολόγος με μετεκπαίδευση στον Σακχαρώδη – Διαβήτη. Διευθύντρια Γ ́ Παθολογική Κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας -Υπεύθυνη Διαβητολογικού Ιατρείου κέντρου Υγείας Σαλαμίνας
 3. Τι έχει αλλάξει στη διατροφή του διαβήτη τα τελευταία χρόνια , Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος , Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος, Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό, Μέλος ΔΕ Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
 4. Η διαχείριση και η φροντίδα του διαβητικού αρρώστου από την πλευρά του νεφρολόγου, Χαρούλα Κοντούλη MD, Νεφρολόγος , Συνεργάτης του Ιατρικού Π Φαλήρου, Μέλος Του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Τακτικό Μέλος του ΔΣ του ΑΚΟΙΠΟΠ Σαλαμίνας.
 5. Λιποσωμιακές φόρμουλες συμπληρωμάτων διατροφής και διαβήτης, Βίκυ Γ. Τσιρκώνη, MSc, Ph.D Βιοιατρικές επιστήμες απόMedical sales manager Doctor’s Formulas
 6. Σύντομο διάλλειμα για καφέ και ελαφρύ γεύμα
 7. Δικαιώματα διαβητικών ασθενών , Χρίστος Δαραμήλας Πρόεδρος ΠΟΣΑΣΣΔΙΑ
 8. Δημόσια υγεία και διαβήτης / Αναλώσιμα και ασθενείς, Κρίτων Βλάχος Φαρμακοποιός – Υγιεινολόγος ,καθηγητής ΔΙΕΚ Σαλαμίνας
 9. Ποδολογικός έλεγχος , Κανάκη Βασιλική Ποδολόγος Συνεργάτης ΤζανείουΝοσοκομείου
 10. Διαβήτης και Γενετική ,Καλλιόπη Γκούσκου , Μοριακή Βιολόγος
 11. Θα ακολουθήσουν Τραγούδια από την χορωδία των ΚΑΠΗ Σαλαμίνας

Την Δευτέρα το απόγευμα στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δίαθλο (ώρα έναρξης 16:00 έξω από το Δημαρχείο περπατάμε, τρέχουμε κ ποδηλατούμε για τον Διαβήτη ως τις νερότσουλήθρες) σε συνεργασία με τον ποδηλατικό όμιλο Σαλαμίνας ΠΡΩΤΕΑ, όπου θα συμμετέχουν σχολεία, πολλά αθλητικά σωματεία, ο Λαογραφικός Σύλλογος Κρηταγενείς ,ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας καθώς και μέλη του συλλόγου μας, θέλοντας να δείξουμε ότι θέλοντας να δείξουμε ότι η άσκηση είναι ακρογωνιαίος λίθος για την αντιμετώπιση και την ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη .

Μαζί μας θα αθληθεί και η κηδεμόνας της Sugar, του 1ου πιστοποιημένου σκύλου ανίχνευσης διαβήτη στην Ελλάδα, Sophia Katsatos, σχεδιάστρια κοσμημάτων της εταιρείας Art Sophisticat, μοντέλο character τηλεοπτικών παραγωγών και ενεργό μέλος του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, δίνοντας το δικό της δυναμικό Diabetes Awareness μήνυμα.

Στις 12 & 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σε σχολική ώρα ( 12:00 μμ έως 14:00 μμ), Εκπαίδευση στον Διαβήτη , στην Ινσουλίνη ( Ιατρική – Διαβητολογική, Διαιτολογική και Νοσηλευτική ) και στην Αντλία Έκχυσης Ινσουλίνης , των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και συγκεκριμένα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας. Σε συνεργασία με το κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και της εταιρείας Medtronic .

Αναλυτικότερα : στις 12 Νοεμβρίου θα γίνει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώρα έναρξης 12:00 πμ. και λήξης 14:00 μμ.

Το ακριβές πρόγραμμα θα είναι :
12:00-12:10 παρουσίαση εκπαίδευσης από την Γραμματέα του Συλλόγου Αγγελική Ραπαντζίκου , 12:10-12:30 Ανδρέας Βιλλίωτης Παιδίατρος για τον νεανικό Διαβήτη, 12:30- 12:50 η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μαριέττα Μιχαήλ για την Διατροφή του Διαβήτη . 12:50 με 13:10 διάλλειμα για καφέ και ελαφρύ σνακ . Μετά, 13:10- 13:30 ο εκπαιδευτής της εταιρείας Medtronic, Ανδρέας Κάλλης, για την αντλία έκχυσης ινσουλίνης , 13:30-13:50 Αγορίτσα Κουλούρη , Προϊσταμένη του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 2ης ΔΥΠΕ , για τους σχολικούς νοσηλευτές και την απαραίτητη παρουσία τους σε μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη και τέλος 13:50 -14:00 ερωτήσεις από το κοινό.

Στις 13 Νοεμβρίου για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ακολουθηθεί το ίδιο πρόγραμμα και θα μιλήσει η κα. Σταυρούλα Τόγκα Παιδίατρος για τον νεανικό Διαβήτη .

Και οι εκδηλώσεις μας θα ολοκληρωθούν στις 14 Νοεμβρίου το απόγευμα με την γνωστή ομάδα Αφήγησης <Παραμυθανθός> όπου θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά Ιστορίες με και για τον Διαβήτη με μορφή Παραμυθιού και Τραγουδιού .

Το Δημαρχείο Σαλαμίνας από τις 10 Νοεμβρίου ως τις 14 Νοέμβριου και το παλιό Δημαρχείο Αμπελακίων στις 14 Νοεμβρίου , θα φωταγωγηθούν μπλε συμβολικά για την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη.

Η δράση διοργανώνεται από τον σύλλογο μας και τον Δήμο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτηρίων σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της. Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση και την φαρμακευτική αγωγή του κάθε ασθενούς , μπορούν να βοηθήσουν στη σωστή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι ασθενείς στη χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ κοντεύουν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Βασικοί στόχοι του συλλόγου μας είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους, η ευαισθητοποίηση του γενικότερου πληθυσμού και παράλληλα η ανάδειξη και η προώθηση λύσεων στα προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη στην καθημερινότητά τους.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares