“Ο Φωκίων δεν ήταν ελάφι”, το κλασικό παραμύθι του Μάνου Κοντολέων κυκλοφορεί ανανεωμένο από τον συγγραφέα!

Το πρώτο βιβλίο του Μάνου Κοντολέων κυκλοφόρησε το 1979 µε τίτλο Ο Φωκίων ήταν ελάφι. Καθώς συµπληρώνονται σαράντα χρόνια από τότε, το ίδιο εκείνο βιβλίο επανακυκλοφορεί αλλά µε µια εντελώς νέα µορφή, τόσο ως προς το κείµενο όσο και ως προς την εικονογράφηση, και µε άλλον τίτλο – Ο Φωκίων δεν ήταν ελάφι.

Μέσα στα σαράντα αυτά χρόνια ο Μάνος Κοντολέων έχει γράψει πάρα πολλά βιβλία (για παιδιά, νέους, ενήλικες). Κάποια από αυτά έχουν µεταφραστεί σε άλλες γλώσσες. Κάποια έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος απέκτησε παιδιά κι εγγόνι.

Από τότε µέχρι σήµερα έχει γίνει πιο µαχητικός – υποστηρίζει µε πάθος τις αξίες της ελευθερίας και του σεβασµού. Οπότε και αποφάσισε µε ένα δεν αυτό το πιστεύω του να το εκφράσει. Μια συµβολική ιστορία που αναφέρεται στον αγώνα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Ο Φωκίων –ένα παλικάρι που µοιάζει µε ελάφι– έρχεται από µια φανταστική χώρα, όπου οι  άνθρωποι συνοµιλούν µε τα ζώα.

Ένα γεµάτο δράση, αλλά και συναίσθηµα παραµύθι, που ανήκει πλέον στα κλασικά κείµενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και που τώρα ο ίδιος ο συγγραφέας το ανανέωσε µ’ έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 shares