ΡοδακΟΙΝΟγνωσία: Συνδυάστε εκδρομή στην Ημαθία με 3ήμερο εκδηλώσεων!

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν» κι όταν συνδυαστεί με τα εκλεκτά ροδάκινα της ημαθιώτικης γης ασφαλώς μπορεί να γίνει λόγος για έναν εξαιρετικό συνδυασμό! Στη σκιά του Βερμίου, η ερατεινή Ημαθία αναδύει ένα μεθυστικό άρωμα ροδάκινου και κρασιού. Μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, στην περιοχή όπου συναντήθηκαν δυο από τις  σημαντικότερες προσωπικότητες της αρχαιότητας, ο Αριστοτέλης και ο Μ. Αλέξανδρος, απέραντες εκτάσεις με ροδακινιές κι αμπέλια δίνουν τις δικές τους πινελιές.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ», ο πρώτος σύλλογος της περιοχής που υλοποίησε Γιορτή Ροδακίνου, τη δεκαετία του΄80, πραγματοποιεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στα δύο βασικότερα προϊόντα της περιοχής, τον οίνο και το ροδάκινο.

Μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων πλαισιωμένων από μουσικοχορευτικά σχήματα, γαστρονομικές αποδράσεις και πολιτιστικές ξεναγήσεις, δίνεται η ευκαιρία σε συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και μεμονωμένους εμπόρους να προβάλουν τα μοναδικά προϊόντα της ημαθιώτικης γης στους επισκέπτες.

Με άλλα λόγια, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ναούσης, να γευτείτε πρωτότυπες συνταγές με ροδάκινο από τον σεφ κατά την εκδήλωση γαστρονομίας, να συμμετέχετε σε συγκομιδή ροδακινων και να δοκιμάσετε τα υπέροχα τοπικά κρασιά!

Στόχος να καθιερωθεί μια εκδήλωση μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την αρχαία κληρονομιά του τόπου, τη σύγχρονη πολιτιστική παράδοση αλλά και την παραγωγική δραστηριότητα, με άλλα λόγια να δημιουργηθεί ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στα πλεονεκτήματα του τόπου. Η τριήμερη εκδήλωση του συλλόγου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPid9YCooFyA7j1HX4pm13-rWYXV1wDxag8Jv2oTwsh_t6NQ/viewform

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

67 shares