Τα 4 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε με τα μαλλιά μας

Κοντά ή μακριά, το μόνο βέβαιο είναι ότι όλες μας ονειρευόμαστε λαμπερά και υγιή μαλλιά. Κι ενώ κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε τα μαλλιά των ονείρων μας, από ειδικά προϊόντα και τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο μέχρι συμπληρώματα διατροφής και άλλες πιο παρεμβατικές μεθόδους, ξεχνάμε τα απλά, τα μικρά αλλά συγχρόνως βασικά μυστικά περιποίησης.

Σήμερα λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε τα 4 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε με τα μαλλιά μας αλλά και πώς να τα διορθώσουμε:

1) Απότομο και δυνατό χτένισμα

Είτε βιαζόμαστε είτε απλά βαριόμαστε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας και το κάνουμε με μισή καρδιά, το απότομο και δυνατό χτένισμα όχι απλά δεν τα ξεμπερδεύει αλλά έχει και ως αποτέλεσμα να τα σπάει δημιουργώντας στις άκρες τους ψαλίδα. Τα μαλλιά μας πρέπει να τα χτενίζουμε πάντα από κάτω προς τα πάνω και να ανεβαίνουμε σταδιακά. Ποτέ το ανάποδο, από πάνω προς τα κάτω δηλαδή, γιατί έτσι κάνουμε κόμπους και τα ταλαιπωρούμε.


2) Τα πιάνουμε συνέχεια

Λίγο η αμηχανία της στιγμής, λίγο η δύναμη της συνήθειας, ακουμπάμε τα μαλλιά μας περισσότερο από αυτό που πρέπει με αποτέλεσμα τα χέρια μας να μεταφέρουν έλαια και βακτήρια ικανά να επηρεάσουν τη γενικότερη υγεία τους , όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσωπό μας.

3) Βάζουμε conditioner και μάσκα στη ρίζα

Το conditioner και η μάσκα στις ρίζες των μαλλιών ενδέχεται να δημιουργήσουν λιπαρότητα και να τα κάνουν θαμπά και άτονα. Στα λεπτά μαλλιά, ειδικά, αυτή η συνήθεια απαγορεύεται! Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιούμε μπόλικο σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών και αυτομάτως θα καθαρίσουν και οι άκρες τους καθώς η σαπουνάδα θα κυλάει προς τα κάτω .

4) Πλένουμε τα μαλλιά μας με πολύ ζεστό νερό

Μπορεί το ζεστό νερό να ανοίγει τις άκρες των μαλλιών και να απορροφάται καλύτερα το conditioner, όμως πρέπει απαραιτήτως στο τέλος του λουσίματος να τα ξεβγάλουμε με κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει τις άκρες να κλείσουν και να κρατήσουν την υγρασία κι έτσι θα έχουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά χωρίς να σπάνε.

Γιώργος Κανδαλέπας

Κομμωτής- καθηγητής Κομμωτικής στο ΙΕΚ Ακμή

IG. giorgos_gatos

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

51 shares