Το ηλεκτρικό πατίνι στην υπηρεσία της…τρίτης ηλικίας

Την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι συνάντησα τον πατέρα μου. Είχα να τον δω από πριν το Πάσχα και παρότι το πρόγραμμα της συγκεκριμένης μέρας, ήταν γεμάτο με αυτά που ήθελα να κάνω με τη Θάλεια (καθότι έλειπα στη Θεσσαλονίκη όπως κάθε Παρασκευή και Σάββατο με την παράσταση «Η κυρία Επιθεώρηση» και προσπαθώ να κερδίσω τον χαμένο -μητρικό -χρόνο), δεν μπορούσα να του το αρνηθώ γιατί μου είχε λείψει πολύ!

Ο τόπος του ραντεβού ήταν ένα καφέ και το χρονικό περιθώριο που είχαμε στη διάθεσή μας λίγο περισσότερο από μία ώρα. Πήρα, λοιπόν, το πατίνι μου για να μην χάσω στιγμή και κατηφόρισα προς την -πολυσύχναστη και απλησίαστη με αυτοκίνητο θα έλεγα – Γλυφάδα.

Με το που το βλέπει ο πατέρας μου, μένει με το στόμα ανοικτό και ζητά να μάθει τα πάντα γύρω από τη νέα τάση αυτή μετακίνησης, η οποία έχει ομολογουμένως κάνει θραύση! Πριν ακόμα ολοκληρώσω την παρουσίαση για το απόκτημά μου, έχει ήδη ανεβεί και μου ζητά να του πω πώς δουλεύει! Να σημειωθεί ότι ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ μηχανόβιος ούτε είχε καβαλήσει ποτέ πατίνι. Το μόνο μέσο μετακίνησης που είχε εκτός από αυτοκίνητο, ήταν ποδήλατο. Είχα, λοιπόν, μια μικρή ανησυχία για το πώς θα μπορέσει να το οδηγήσει και πόση ώρα θα κάνει μέχρι να το μάθει, όμως ο πατέρας μου τη διέψευσε!

Όχι απλώς του πήρε τον αέρα αμέσως αλλά άρχισε να κάνει και κόλπα και να μου ζητάει να πηγαίνει όλο και πιο γρήγορα! Με άλλα λόγια, μου έβαλε τα γυαλιά και βεβαίως την ιδέα να γράψω το παρόν κείμενο σχετικά με τη χρήση αυτού του μοναδικού μέσου από ανθρώπους στην Τρίτη ηλικία (Ναι, ο πατέρας μου έχει πατήσει τα τρίτα -ηντα κι ας μην του φαίνεται!)

B9F03F91-B91A-421B-AF88-840BB2AAD529

Ζήτησα, λοιπόν, από τον ιδιοκτήτη της Whizz Electric Scooters, Χάρη Τσαγκαράτο, να μου δώσει κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το θέμα και ό,τι στατιστικά στοιχεία υπάρχουν για το ηλεκτρονικό πατίνι και το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ και σας τα παραθέτω αυτούσια:

«Λόγω της ομαλής καμπύλης εκμάθησης, το πατίνι μπορεί άνετα να γίνει μέσο μεταφοράς και μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων που μπορεί να έχουν και περιθωριοποιηθεί λόγω της περιορισμένης κινητικότητάς τους προσφέροντάς τους μία δεύτερη νιότη και επαφή με την κοινωνία και τα δρώμενα (εξαιρετικά σημαντικό κατά τη γνώμη μου). Ακόμα και μία απλή βόλτα από το σπίτι μέχρι ένα καφέ μπορεί να είναι αποτρεπτική για έναν μεγαλύτερο άνθρωπο που με ένα πατίνι μπορεί (με χαμηλότερες ταχύτητες βέβαια λόγω και των αργότερων αντιδράσεων στη μεγαλύτερη ηλικία) να μικρύνει τις αποστάσεις.

Τελευταίες μελέτες πάνω στην Κινητικότητα Ηλικιωμένων σε Αστικό περιβάλλον δείχνουν ότι μολονότι οι προτιμήσεις των ηλικιωμένων που χρησιμοποιούν βοηθητικά οχήματα περιορίζονται στα λεγόμενα Mobility Scooters, τα οποία είναι στοχευμένα σε άτομα με αυξημένα κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι πλέον με κάποια ευκινησία αρχίζουν και εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο ηλεκτρικά πατίνια παρόμοια με αυτά της Whizz Electric Scooters κυρίως για να διευρύνουν τον κύκλο μετακίνησής τους και κατά συνέπεια ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κοινωνική τους ζωή.»

Είναι περιττό -νομίζω- να αναφέρω ότι ο πατέρας μου δεν κατέβηκε από το πατίνι, όχι μόνο για να μιλήσουμε αλλά ούτε για να πιει καφέ!

Ήδη έχω παραγγείλει για δώρο ένα δικό του. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω σε αυτήν την περίπτωση και το σοφότερο… αφού σίγουρα θα μου έπαιρνε το δικό μου!

Την επόμενη που θα βρεθούμε, θα είναι σίγουρη η πατινάδα! Νέοι ορίζοντες διαφαίνονται στη σχέση μας…!! Σπουδαίο, δεν βρίσκετε;

Ζέτα

 

Σοφοκλή Βενιζέλου 86, 14123
Λυκόβρυση, Αθήνα, Ελλάδα
Facebook: whizzEscooters/
Instagram: whizz.gr
WeChat: Whizz-scooters
tel. +30210 2846630 (ext.16)
mob. +30 6973 667166

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares