Το Μαζί για το Παιδί για τη γιορτή της Μητέρας

Έχω ακούσει -και σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν συμμετάσχει- σε εκδηλώσεις της ένωσης «Μαζί για το παιδί». Τη γνώρισα όμως καλύτερα τους τελευταίους μήνες, όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την υλοποίηση της καμπάνιας «Μην είσαι Απούσα» που εμπνεύστηκε η εταιρία Always για να βοηθήσει τον πληθυσμό των εφήβων κοριτσιών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν σερβιέτες.

Την πρώτη φορά που πήγα στα γραφεία του «Μαζί για το παιδί» και είδα από κοντά το τεράστιο έργο προσφοράς τους σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το παιδί, συγκινήθηκα βαθιά! Αντικρίζοντας τον αφιερωματικό – στα πεπραγμένα – τοίχο του καθιστικού δωματίου και μαθαίνοντας κι άλλα πολλά για τις δράσεις τους, δάκρυσα από χαρά κι ευγνωμοσύνη! Ευγνωμοσύνη που υπάρχει στην Ελλάδα του σήμερα ακόμα ένας φορέας που αξίζει τον θαυμασμό και τη στήριξή μας!

Υπάρχουν πολλές μητέρες που λόγω δικής τους απόφασης ή λόγω συνθηκών μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει αυτές τις μητέρες με έναν ολιστικό τρόπο, τόσο  μέσω των προγραμμάτων της κατά της φτώχειας αλλά και μέσω της παροχής  ψυχολογικής και ηθικής  βοήθειας με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση τους γονικού ρόλου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να συμβάλει στο να δημιουργήσει για αυτά  τα παιδιά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας επέλεξαν να κοινοποιήσουν τρεις ιστορίες μαμάδων με μικρά παιδιά, που χρειάστηκαν τη βοήθεια του «Μαζί για το παιδί», ξεπέρασαν τις όποιες δυσκολίες είχαν και βγήκαν νικήτριες και θριαμβεύτριες της πιο άδολης μορφής αγάπης: της αληθινής από καρδιάς!

Η Δανάη, η Αντιγόνη και η Παρασκευή είναι τρεις ηρωίδες της διπλανής πόρτας. Μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους υπό δύσκολες συνθήκες.

Η πτυχιούχος Δανάη

Μητέρα ενός παιδιού  η  Δανάη, το μεγαλώνει μόνη της. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου είχε μια πολύ καλή θέση και είχε πάρει την απόφαση να μεγαλώσει μόνη της τον οχτάχρονο γιο της. Ωστόσο η εταιρεία που δούλευε αναγκάστηκε να κάνει μαζικές απολύσεις. Η Δανάη ήταν μια από τους εργαζόμενους που πέρασαν την πόρτα της εξόδου. Οι σπουδές και η εμπειρία της, τής επέτρεπαν να αναζητήσει νέα εργασιακή στέγη, όμως σε καιρό κρίσης δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά. Η περίοδος που λάμβανε το επίδομα ανεργίας τελείωσε και στράφηκε για βοήθεια στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας της Ένωσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας και σήμερα έχει τη στήριξη για να μπορεί να μεγαλώνει τον μικρό της γιο και να ψάχνει συστηματικά το νέο επαγγελματικό της βήμα.

 

Η Αντιγόνη με τα δίδυμα κοριτσάκια

Δίδυμα πανέμορφα κοριτσάκια απέκτησε η Αντιγόνη. Ο πατέρας τους αρνήθηκε να τα αναγνωρίσει. Ήταν δύσκολο για μια μητέρα με δύο νεογέννητα να εργαστεί να μπορεί να εξασφαλίζει τα απαραίτητα της καθημερινότητας. Στράφηκε στην κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί» όπου εξετάστηκε η περίπτωση της και εντάχθηκε στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας για να μπορεί να λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια ώστε να προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα δύο της παιδιά.

Παράλληλα, έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από το Συμβουλευτικό Κέντρο της  Ένωσης έτσι ώστε να  εμπλουτίσει  τις δεξιότητές της για να αντιμετωπίσει πρακτικά αλλά και συναισθηματικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

 

Η Παρασκευή και ο μικρός Δημήτρης με τα κινητικά προβλήματα

Ο δεύτερος γιος της Παρασκευής ο Δημήτρης έχει κινητικά προβλήματα. Εκείνη μόνη της, δεν έχει βοήθεια από πουθενά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να τον φροντίσει. Ο μεγαλύτερος της γιος, ο Αντώνης, φέτος δίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Με την απουσία πόρων για ενισχυτική διδασκαλία αντιμετωπίζει μόνος του την αγωνία των εξετάσεων.

Η Παρασκευή για να τα φέρει σε πέρας, εφόσον δεν φθάνουν τα λεφτά από τα επιδόματα, καθαρίζει σπίτια όποτε μπορεί να αφήσει τον Δημήτρη. Η ίδια στράφηκε για βοήθεια στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  και δηλώνει ανακουφισμένη αφού πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στον ρόλο της φροντίδας και ανατροφής των παιδιών της χωρίς να έχει την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης.

Και οι τρεις τους είναι συγκλονιστικές. Είναι μητέρες που παρά τις δύσκολες συνθήκες παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι περισσότερο μπορούν! Αυτές τις μητέρες τιμάμε σήμερα αλλά και πρέπει να τιμάμε κάθε ημέρα!

The mother and daughter lie on the grass
Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares