Βελιγράδι: Η έκπληξη των Βαλκανίων

Το Βελιγραδι των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων 20 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό του το 1999 ξεδιπλώνεται στην ατελείωτη πεδιάδα της Σερβίας. Είναι πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη στα Βαλκάνια. Η πόλη βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη!

Ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Πολιτισμός Βίντσα, αναπτύχθηκε στην περιοχή του Βελιγραδίου την 6η χιλιετία π.Χ. 

Χτίζεται διαρκώς, με τη νέα πόλη να ξετυλίγεται μετά τη μεγάλη γέφυρα του ποταμού Σάβα και την παλιά πόλη να αποπνέει μια μποέμ αύρα παλιού κομουνισμού, καθώς περιστοιχίζεται από καταπράσινα πάρκα, με το πιο διάσημο από αυτά, γύρω από την παλιά ιστορική κατοικία του Τίτο, να αποκαλείται Hyde park, ακριβώς σαν το λονδρέζικο.


Η παλιά πόλη έχει μια αίγλη που αναμιγνύεται με το ελαφρώς μπολσεβίκικο αρχιτεκτονικό στιλ στα κτίρια και σε μεταφέρει νοερά στις σελίδες του διηγήματος της Αγκάθα Κρίστι « Έγκλημα στο Όριεντ εξπρές».
Εδώ στη μικρή Βενετία όπου ξαναπέρνα το θρυλικό μαύρο τρένο, ταξιδεύοντας αυτή τη φορά για άλλους προορισμούς, όχι Παρίσι-Κωνσταντινούπολη αλλά για Λονδίνο και Βενετία μπορείς να ξαναζήσει το όνειρο, αρκεί να έχεις να πληρώσεις ούτε λίγο, ούτε πολύ 9.500 ευρώ!
Τόσο κοστίζει μια κουκέτα δυο ατόμων στο ιστορικό τρένο με τις πολυτελείς κουκέτες και τα πανάκριβα εστιατόρια, εκεί που ο Ηρακλής Πουαρό έλυσε τον μεγαλύτερο γρίφο της καριέρας του και προτίμησε να μην παραδώσει τους δολοφόνους στην δικαιοσύνη!

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 shares