Διώχνουμε το άγχος με βελονισμό!

Πώς να διαχειριστούμε το άγχος;

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις συνθήκες του περιβάλλοντος, η οποία χρειάζεται να υπάρχει σε λογικά πλαίσια. Κινητοποιεί τον άνθρωπο ώστε να συνεχίζει τη δραστηριότητά του. Όταν όμως τα επίπεδα του άγχους ξεπεράσουν κάποια όρια, τότε ο άνθρωπος αποκτά προβλήματα και χάνει τη λειτουργικότητά του.

Για να επανέλθουν, λοιπόν, τα επίπεδα του άγχους στα φυσιολογικά τους μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες και με βελονισμό.

Πώς θα καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα;

Η διάγνωση ως ένα βαθμό μπορεί να πραγματοποιηθεί από γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας. Όταν όμως το άγχος αυξάνεται, γίνεται υπερβολικό, υπάρχει επαναληψιμότητα ή παρατηρείται μεγάλη ένταση στην κατάσταση του ατόμου, τότε θα χρειαστεί να γίνει διάγνωση από κάποιον ειδικό επιστήμονα ψυχικής υγείας. Αφού ολοκληρωθεί σωστά η διάγνωση του άγχους, καθορίζεται και η θεραπεία.

Οι θεραπείες καλό είναι να είναι ολιστικές. Η κάθε θεραπεία, δηλαδή, να εξειδικεύεται για τον κάθε άνθρωπο. Δεν είναι σωστό να δίνονται γενικές οδηγίες για όλους, μιας και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται τη δική της εξατομικευμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση. Η σύσταση φαρμακευτικής αγωγής ή θεραπείας βελονισμού ή κάποιας άλλης μεθόδου που μειώνει το στρες, χρειάζεται να γίνεται μεμονωμένα για κάθε συγκεκριμένο οργανισμό, ο οποίος θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει αυτή τη θεραπεία.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός;

Σύμφωνα με την Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου μπορούμε να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο, ξεκινώντας την αντιμετώπιση του στρες με φυσικές θεραπείες, χωρίς χημικά και παρενέργειες!

Από την πλευρά του βελονισμού, το στρες μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ο συμπτωματικός, δηλαδή η περιστασιακή μείωση των επιπέδων του άγχους. Ο δεύτερος είναι ο θεραπευτικός. Αφού πραγματοποιηθεί η σωστή διάγνωση, δίνεται ένα πλήρες θεραπευτικό πλάνο στον θεραπευόμενο (είτε μόνο με βελονισμό, είτε σε συνδυασμό και με κάποια άλλη θεραπεία) μέχρι να επιτευχθεί η εξάλειψη των συμπτωμάτων και η ολοκληρωτική θεραπεία του παθολογικού άγχους. Οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Στην αρχή, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δόση ρύθμισης ή εφόδου, όπως την αποκαλούν στη γλώσσα των βελονιστών, με διάρκεια από 5 – 15 συνεδρίες συνήθως.

Έπειτα, σχεδιάζεται ένα πλάνο αποθεραπείας του ασθενούς, μέχρις ότου να εξαφανισθούν τα συμπτώματα του άγχους και να υπάρξει μια σταθερότητα στη συναισθηματική του κατάσταση. Συνήθως είναι 1 θεραπεία το μήνα ή 1 το εξάμηνο ανάλογα με την περίπτωση.

Οι συνεδρίες βελονισμού διαρκούν συνήθως 20 λεπτά τη φορά και δεν πονάνε. Ο ασθενής συνήθως βρίσκεται σε ξαπλωμένη θέση κατά τη διάρκεια της θεραπείας και χαλαρώνει. Μετά το τέλος της εφαρμογής του βελονισμού, επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του.

Ο βελονισμός αποτελεί μια μέθοδο που διορθώνει τόσο το σύμπτωμα όσο και το αίτιο του στρες, με φυσικό και εύκολο τρόπο χωρίς παρενέργειες.

Κωνσταντίνα Θεοδωράτου

MD, MSc, Med. Psych.
Πρόεδρος της ICMART
Πρόεδρος του SAMAG

Facebook : velonismos.athina , AcupunctureTrainingCenter

Instagram: diatheo

 

Εγγραφή στο Newsletter

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ετικέτες: , , , ,

Σχετικά Άρθρα

Προηγούμενο αρθρο Επόμενο αρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 shares